Tissø Vikingemarked

Hvornår:
5. oktober 2019 kl. 10:00 – 16:00
2019-10-05T10:00:00+02:00
2019-10-05T16:00:00+02:00
Hvor:
TISSØ VIKINGEMARKED
Bakkendrupvej 28
4480 Store Fuglede
Danmark
Tissø Vikingemarked @ TISSØ VIKINGEMARKED | Store Fuglede | Danmark

Tissø Vikingemarked fejrer 10 års jubilæum med stort program den 5.-6. oktober.

Der afsløres runesten, bydes på udvidet program og blændes op for ildshow om aftenen. En stor og flot runesten med inskription og ornamenter. Det bliver Tissø Vikingemarkeds jubilæumsgave til sig selv, når der i år holdes 10 års jubilæumsmarked.

Det gør der i weekenden den 5. og 6. oktober med et brag af et jubilæumsmarked med vikingestemning og et udvidet program for de tusindvis af gæster, der igen i år ventes til markedet.

Runestenen er i øjeblikket ved at blive ristet af en professionel runerister. Han vil færdiggøre stenen på markedets første dag, når afsløringen af stenen, der opstilles ved Fugledegård Vikingecenter, har fundet sted den 5. oktober klokken 11.30. Afsløringen foretages af Bertel Haarder, formand for Folketingets kulturudvalg.

Et af de nye tiltag i år bliver bueskydning fra hesteryg. Et indslag med fart over feltet. Jeamaine Enevoldsen vil vise, hvilke færdigheder en bereden bueskytte skulle beherske. Et show, der virkelig vil tiltrække sig opmærksomhed begge dage.

Der bydes sædvanen tro i dagtimerne på et omfattende aktivitetsprogram med drabelige vikingekampe, fredelige markedsboder, musik, underholdning og stemning. Der optrædes begge dage med historier fra den nordiske mytologi om guders dåd og udåd.

Der demonstreres våben og kamp i vikingetiden med fremvisning af krigens værktøjer og fortællinger om dem.

Se mere på www.vikingmarked.dk

Billedet er lånt fra deres FB side https://www.facebook.com/groups/tissoevikingmarked/