Sommer og solskin – duften af aftensmaden der steger over lejrbålet – braget fra kanonen når den affyres af de gæve kanonerer, råbene og sværdklangen fra soldaterne der slås, vi ser i den grad frem til Middelaldertræffet 22′ på Bornholm
‘Selvom det hedder middelaldertræf, dækker vi perioden for hele den europæiske middelalder (ca. 500-1536)’
Sommer og solskin – duften af aftensmaden der steger over lejrbålet – braget fra kanonen når den affyres af de gæve kanonerer, råbene og sværdklangen fra soldaterne der slås. Vi savner allerede Middelaldertræffet 21′
Hvert år i uge 29 arrangerer Vennekredsen middelaldertræf i samarbejde med Bornholms Middelaldercenter. I den fantastiske ramme vi har i middelalderbebyggelsen på centret, ligger vi i lejre på hele pladsen. Der er masser plads til både små og store lejre og boder, og der er brug for alle mulige forskellige aktiviteter, med fokus på livet i middelalderen.
Træffet er ikke et almindeligt middelaldermarked, det er et fællesskab hvor man som medlem af foreningen deltager i vores store fælles sommeraktivitet. Alle er velkomne til at deltage, det koster ikke noget, andet end kontingentet til foreningen, og ingen får betaling for at være med. Til gengæld får man glæden af at være med i et helt fantastisk fællesskab for hele familien, med aktiviteter hele året – også udenfor træf-ugen. Se vores andre aktiviteter her.
Træffet arrangeres med en stor indsats af frivillige kræfter i vores forening, og det koster foreningen en del penge at afholde middelaldertræffet. Derfor er vi nødt til at bede træfdeltagerne om at melde sig ind i vores forening, for på denne måde at bidrage til at afholde træffet, og vi er meget taknemmelige dit bidrag.
Om dagen – i centrets åbningstid, er vi aktører på centret og formidler vores håndværk, lejrliv, varer, historier eller hvad vi nu kommer med. Om aftenen, hygger vi os i lejrene, går på besøg hos hinanden og deltager i fælles aktiviteter, der kan være spontane eller planlagte. Om fredagen har vi en fælles festaften, for alle på hele pladsen.
Perioden:
Selvom det hedder middelaldertræf, dækker vi perioden for hele den europæiske middelalder (ca. 500-1536), så der er, i denne uge, også plads til vikinger og aktører fra sen-middelalderen. Det skal blot være tydeligt i jeres formidling og udstyr, hvilken periode i tilhører.
Du kan deltage i træffet som enkeltperson, familie, gruppe eller bodeholder.
Når du har udfyldt tilmeldingsformularen, får du en automatisk bekræftelse på, at vi har modtaget din tilmelding. Indenfor en uge herefter, får du en mail fra os, hvor der står om du er godkendt af foreningen og middelaldercenteret. Det bliver de allerfleste – vi er ikke så firkantede, vi vil bare gerne sikre os, at alle overholder en vis autenticitet, og at de ved hvad de melder sig til.
Hvis du er bodeholder er der lidt andre regler.
Dine varer skal godkendes af Bornholms Middelaldercenter, og det koster 500 kr. for at være med hele ugen. Hvis man sælger mjød (ingen udskænkning, kun flaskesalg) koster det 950 kr. Det er ikke tilladt at sælge mad eller øvrige drikkevarer under træffet. Gebyret for bodeholdere skal indbetales til centeret og vil blive opkrævet, når tilmeldingen af boden er godkendt.
Faciliteter:
I træfugen er der mulighed for at benytte et mindre køkken i centrets administrationsbygning (på den gule gård), hvor man kan lave mad og vaske op, og der er altid kaffe og te på kanden, der er også opsat køleskabe hvor man kan opbevare sine madvarer, i en kasse med navn på. På gården er der et omklædningsrum med brusebad for hh. damer og herrer. Som medlem af foreningen, har man mulighed for, at låne dragt på centret, også mod et depositum på 300 kr., og så råder foreningen over et par mindre spidstelte, som man kan låne, mod et depositum på 300 kr. Oppe på middelalderpladsen, er der adgang til toiletter, og (koldt) drikkevand. Foreningen stiller brænde til rådighed for madlavning i lejrene. Men alt dette for du mere at vide om, når du har tilmeldt dig og får et informationsbrev fra os.
Har du nogen spørgsmål, så kontakt os meget gerne:
Ann-Charlot Henriksen på tlf. 2025 8005 eller mail Ann-charlothenriksen@hotmail.com. Tovholder på middelaldertræffet – kan især hjælpe med træfspørgsmål.
Lone Schræddergaard Hansen på tlf. 6018 3641 eller mail lone@voresfamilie.dk. Formand for Vennekredsen – kan især hjælpe med spørgsmål om foreningen
Jane Lindedam på tlf. 2328 6740 eller jane@bornholmsmiddelaldercenter.dk. Direktør for Bornholms Middelaldercenter – kan især hjælpe med spørgsmål om centret og om boder på træffet.
Vi ses i uge 29!