Middelalderurter

Middelalderurter er et hobbyforetagende, som styres af Landsbyheksen (Charlotte) og Urtetrolden (Niels Peter) – ofte suppleret med Den Mørke Viking (Marcus). Nyeste “skud på stammen” er Landsbyheksens lærling (Katja Disa).


Middelalderurter er udsprunget af vores engagement i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Her har vi deltaget på markeder og andre arrangementer.
Men vi tager gerne ud på forskellige markeder, meget gerne historiske, som aktører og kan komme både i middelalderdragt og i vikingedragt.
Kontakt os, hvis du ønsker vores deltagelse på dit marked – og tøv ikke, hvis markedet ikke er historisk eller omhandler vikingetid eller middelalder; vi kommer også gerne til f.eks. sognedage, bydelsmarked, renæssance eller lignende.

Vi fortæller om brugen af urter i madlavning og til medicin, som det dels kunne være foregået og dels er foregået i vikingetiden og middelalderen, med en tilknytning til nutidens mennesker og levevis.
Vi fortæller også gerne om de ting, videnskaben og arkæologien indtil videre har fundet ud af omkring sygdomsbekæmpelse, sårbehandling, kirurgi m.m. i forhistorisk og historisk tid.

Vi fremstiller (og sælger) salver, læbepomader og fodbadesalte baseret på urter og æteriske olier, alt med urter hovedsageligt kendt fra vikingetid og middelalder – og måske finder vi på et tidspunkt andre ting at tilføje, så som skægolie og urte-teer.

Det er også muligt at booke Middelalderurter til f.eks. et homeparty eller et privat arrangement – i sådanne tilfælde vil vi møde i vikinge- eller middelalderdragt og fremvise forskellige urter samt vores produkter, som selvfølgelig også vil kunne afprøves.
Vi har også mulighed for at lade publikum blande deres eget urtesalt med nogle af de gamle lægeplanter.

Vi har også mulighed for at tilbyde mindre foredrag om urtemedicin og anden sygdomsbekæmpelse med mere i vikingetiden og middelalderen. Foredrag kan afholdes næsten alle steder, inklusive hos private.
Kontakt os for nærmere aftale.

Hjemmeside – https://www.middelalderurter.dk
Facebook – https://www.facebook.com/middelalderurter
Instagram – https://www.instagram.com/middelalderurter/
E-mail – kontakt@middelalderurter.dk
Telefon – +45 2533 7112