• Home
  • /
  • Viking
  • /
  • Gjaldulei – Resounding the Viking Age

Gjaldulei – Resounding the Viking Age

Gjaldulei er et vikingemusikprojekt, der laver rekonstruktioner af vikingetidens musik baseret på forskning.

Vi giver bud på, hvordan musikken har lydt i hverdagen, ved ritualer, krig og fest, og giver sagaernes tekster og skjaldekunsten musikalsk liv!

Musikken komponeres og fremføres på instrumenter som har eksisteret i vikingetiden, for at genskabe klangen og stemningen fra det gamle nord.

Vi tilbyder musikalsk dramatisering af vikingernes verden på flere niveauer, men altid i en kombination af underholdning og formidling, med vægt på autenticitet. Kombinationen af storytelling, musik og kulturhistorisk formidling skaber en lærerig og underholdende oplevelse for publikum.

Formidlingskoncerterne kan tilpasses mange forskellige formål, herunder: undervisningsforløb, museumsformidling, koncerter på markeder eller festivaler, bidrag til stemning omkring aktiviteter på markeder. En forestilling kan f.eks. vare mellem 30-60 minutter.

Gjaldulei på markeder og til historiske events
En del af vores musik komponeres om vikingens hverdagssituationer, da musik og sang alle dage akkompagneret hverdagens gøremål. Vi kan derfor, udover koncerter, tilbyde at skabe stemning omkring aktiviteter og ved boder, på markedet. Dette vil tilføje et ekstra element til den historiske formidlingsoplevelse for gæsterne.
En forestilling kan vare mellem 30-60 minutter.

Hvis I har særlige ønsker til musikalske aktiviteter, som understøtter præcis den stemning I ønsker at skabe på jeres marked eller anden historiske event, er I velkomne til at kontakte os på contact@gjaldulei.com

Hjemmeside – https://www.gjaldulei.com/
Facebook – https://www.facebook.com/gjaldulei/