Middelalderforeningen Scramasax

Middelalderforeningen Scramasax

Scramasax er en aktiv middelalderforening som optræder på mange af landets middelalder markeder. Foreningens formål er at udbrede kendskabet til middelalderen (1346-1485). Scramasax’ lejr på markeder kan bedst beskrives som et hverdagsbillede af fortiden. Fra tidlig morgen spreder duften sig af den mad som tilberedes. Ilden fra bålet oplyser den mørke morgen, og foreningens medlemmer gør sig klar til dagen.

Dagen er fyldt med aktiviteter. I løbet af dagen præsenteres der kampshows og bueshows. I Fruestuen bliver der syet på liv og løs, gryderne står sjældent stille længe, for der er mange munde at mætte. Gøgler børnene øver sine færdigheder, krigerne træner og bueskytten arbejder på at færdiggøre sin nye bue. Om aftenen når mørket falder på, da samles alle igen. Maden spises mens den er varm, og inden at natten tager over, sprudler ilden fra gøgler børnenes utallige rekvisitter.

I Scramasax gør vi meget ud af vores lejr samt lejrlivet. For at beskrive lejren bedst muligt, kan man opdele den i Oversejlet og alt under det, og i teltene uden om oversejlet.

Under vores oversejl bruges der megen tid. Her bliver maden tilberedt, der syes og lappes, rustningsdele bliver udskiftet eller pudses. Det er her der spises og snakkes, såvel som synges når tid finder sted. Det er her historier om trolde og drager udvikles, og fortælles til børn såvel som voksne. Oftest er kogeøen placeret lige uden for oversejlet. Det er på den, at maden steges eller koges, efter forarbejdet er blevet udført, under oversejlet. Oversejlet spiller en væsentlig rolle i Scramasax, for det er her vi mødes, her vi arbejder, og her vi slapper af.

Teltene er oftest placeret i en hestesko rundt om oversejlet. Mange telte er åbne, og her kan besøgende få et indblik i den hverdag, som rejsende havde i datidens verden. I vore mange telte kan der findes vokslys, skin, uldtæpper, senge, bænke og kister. I og ved krigernes telte prydes teltet oftest af våben, hjelme og andre rustningsdele. Lejren er det fælles sted hvor alle medlemmer af Scramsax vågner, spiser, gør sig klar til dagens strabadser, morer sig, hygger og sover.

 

Kontakt & Information

Middelalderforeningen Scramsax er opbygget efter en række principper, som kan læses på vores hjemmesider under: Håndfæstning og vores Vedtægter.

Har du spørgsmål, ønsker du information eller vil du i kontakt med Scramasax, anbefaler vi, at du/I kontakter os på mail eller Facebook. Vi vil dog indrømme at vi til tider godt kan være lidt langsomme til at besvare beskeder, men vi vil vende tilbage til dig/jer så hurtigt som muligt.

Email – kontakt@scramasax.dk
Hjemmeside – www.scramasax.dk
Facebook – www.facebook.com/scramasax.dk